גזל באינטרנט

חדשות כיפה הרב שלמה שושן 27/05/14 19:46 כז באייר התשעד

שאלה

שלום,

לאחרונה ברוך ה' הצלחתי להתחזק בעניים גזל ברשת, אך צצות לי מס' שאלות.

ראשית: מתי מותר לצפות בסרט בצפייה ישירה? אחרי שהוא נגמר בקולנוע?

שנית: סדרות, שאין דרך לקנותם ברשת, אפשר לצפות בצפייה ישירה?

דבר שלישי: האם מותר להעתיק תמונות בגוגל תמונות לצורך הכנת סרט בר מצווה לעצמי (שימוש אישי ללא מטרות רווח, רק מטרות הנאה)

דבר אחרון: אבא שלי מאוד מתנגד לעניין הזה ומוריד חופשי דברים. כי אני הרבה פעמים נוסע איתו באוטו למקום כשלהוא והוא שומע מוזיקה גזולה. הערתי מס' פעמים אך הוא אמר שבאוטו שלו הוא יעשה מה שהוא רוצה, ואני לא יודע מה לעזות כי זה גורם לי צער רב. מה לעשות?

תודה.

תשובה

שלום וברכה,
העלית נושא מורכב וקשה -קנין רוחני- האם הוא מחיי, ואם כן כפי שהרבה פוסקים סבורים, האם הוא קיים גם כשהדבר כבר פורסם ברשתות האלקטרוניות וזה הופך להיות כמו אבידה שנמצאת בלב ים שאין לבעליה שום שליטה עליה. אם המוסיקה או התמונות כבר פורסמו, יש פוסקים שמתירים להוריד ויש שאוסרים. אשריך שאתה רוצה להחמיר בכך וירבו כמותך, אך אינך יכול להוכיח אחרים שיש להם על מי לסמוך, ולכן נסה לשכנעם בדברי נעם וק"ו כשמדובר באביך.

בברכה