גוש קטיף והציבור החרדי

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 04/08/11 16:27 ד באב התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה למה חלק מההציבור בחרדי לא התנגד לגירוש אז שהיה את הגירוש הרי הם יודעים שזה שטחים שלנו ושזה שלנו מהתנ"ך תודה רבה על תשובתך

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום פאר,

סליחה על האיחור בתשובה לשאלתך החשובה.
א. חלק מהרבנים בציבור החרדי הנם בדעה שמצוות יישוב ארץ ישראל נדחית בפני הפיקוח נפש שלפעמים קיים בכבישים ביהודה ושומרון וביישובים שם. הם סוברים שטוב שיתפנו היישובים.
ב. יש גם עניין נוסף, מצער. העם שלנו מפולג יותר מדי. כאשר נפלו קסמים על שדרות במשך שנים לא הייתה התעוררות כללית בעם של אמפטיה, הזדהות והושטת יד לעזרה. ההרגשה הבסיסית של לכידות ואחווה המהווה בסיס לקיום עם ישראל נחלשה בשנים האחרונות. כל קבוצה חיה בתוך עצמה ואיננה רואה את הצער של מי ששייך לקבוצה אחרת. חילוקי הדעות באידיאולוגיה ובפוליטיקה יצרו תהומות בינינו.
ג. בעזרת השם נחמיר על עצמנו בכל הקשור לאהבת ישראל, כלפי כל החלקים בעם. נחזק את עצמנו וגם את כל מי שאנו באים במגע אתו, לשמור על קשר, לדון כל אחד לכף זכות ולבוא לעזרה של כל אחד הנמצא בצרה.
בברכה, דוב ברקוביץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן