גורל

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 26/01/11 21:44 כא בשבט התשעא

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!!

רציתי לשאול האם המושג גורל מתקשר לאמונה היהודית שהכול בא מהקב"ה ושהכול כתוב למעלה האם זהו גורל?

בתודה רבה מראש- מור

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

המושג גורל במשעותו המודרנית (איש האמונה), הוא שהעתיד די נקבע מראש, ושאין לאדם יכולת לשנות יותר מידי.

אם זו הפרשנות של המושג גורל, אזי היהדות חולקת מכל וכל על קיום של גורל זה.

אך כל זה כאשר מדובר באדם פרטי.

לעם ישראל ככלל יש דרך מסוימת ויעוד אותו הם צריכים להגשים. אם ינהגו כראוי הם יגיעו ליעודם מבחירה ומרצון (ברית יעוד). אך אם עם ישראל מתנכר ליעודו, יש לקב"ה דרכים (לעתים מאוד לא נעימות) לנתב את עם ישראל ליעודו - זהו גורלנו (ברית גורל).

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן