גב תפוס

חדשות כיפה מכון שלזינגר 19/07/07 19:22 ד באב התשסז

שאלה

בס"ד

שלום,

קראתי את הספר "בגן האמונה" לא מזמן, והיה כתוב שם שכל מה שקורה או צרה כלשהיא, לא עלינו, אז זה סימן מהקב"ה שיש לנו פגם באמונה או שעלינו להקפיד יותר על איזושהיא מצווה וכו'...

זה עורר אצלי שאלות, מה? אם, חס ושלום, אני אהיה חולה, אז לא ללכת לרופא שיבדוק מה יש לי? או לבקש ממנו תרופה נגד??

גם די הרבה זמן אני מרגישה שהגב שלי תפוס (כמעט שנה, נראה לי..), לפעמים הוא ממש כואב, עכשיו, אני רוצה לשאול אם זה שהגב שלי תפוס זה אומר שעלי להקפיד יותר על משהו?

בתודה מראש, אני...

תשובה

נכון שכל מה שהקב"ה מביא עלינו יש בו גם סימן, אך אין הכוונה שנמנע מלטפל בבעיות שנגרמות לנו על ידי סימן זה.
גם הרעב, למשל, הוא סימן מההשגחה. אך אין בכך סיבה להמנע מטיפול בו על ידי אכילה.
לכן חייבים בימינו לפנות לטיפול רפואי בכל מצב של ליקוי בריאותי או סבל.
אם תמצאי לנכון, כדאי שתעייני בדברי הרמב"ם (רמב"ם, ספר הקצרת. כמו"כ פירוש המשניות לרמב"ם פסחים פרק ד' משנה ט'):
"החסיד השוטה המואס בעזרתו של רופא, ונשען רק על עזרת ה', דומה לאיש רעב המואס מאכילת לחם ומקווה שה' ישמרנו וירפאנו מן המחלה הזאת הנקראת רעב"

השאלה נענתה ע"י: הרב ד"ר מרדכי הלפרין