בת עמי ושירות לאומי בכלל....

חדשות כיפה הרב משה קליין 04/03/02 12:16 כ באדר התשסב

שאלה

הרב קליין, שלום רב. אני נערה דתיה הלומדת באולפנה. ב-4 חודשים האחרונים אנו עוסקות ברוב הזמן בחיפוש מקום לשירות לאומי לשנה הבאה.... רציתי להאיר את פניך לכך שהדרך בה בוחרות הבנות שירות לאומי היא מסורבלת וממש לא ברורה. באולפנה שלנו היו שתי מקשרות מטעם בת-עמי שכל אחת מהם עזבה מסיבות שונות ולא עזרה לנו. עקב כך היינו חייבות ללכת ולבדוק בעצמינו ולברר מה יש בכל מקום שעליו חשבנו, זאת במקום לשמוע פרטים חשובים מהמקשרת ולחסוך זמן וכסף.

ישנו דבר נוסף אשר בגללו אני פונה אליך....

בזמן החיפוש אחר שירות לאומי ביקרתי ב-5 מקומות (שיחסית לחברותיי זה קצת....) ולאחר שהייתי במקומות אלו בחרתי במוסד כלשהוא אשר אליו התקבלתי ואותו הכי אהבתי, עקב כך ביטלתי את כל כמקומות שהתקבלתי אליהם וידעתי שאני סגורה על מקום ושאין לי יותר למה לדאוג.... למרבה הצער קיבלתי טלפון במוצש"ק האחרון ולאחר שהייתי במקום פעמיים, בזבזתי המון כסף על נסיעות (בגלל שהמקום רחוק) וימי לימודים יקרים, הודיעו לי שבסוף הם מעדיפים מישהי אחרת על פניי (הסיבות לא חשובות כרגע, אך הן באמת לא מצדיקות...) הדבר הרגיז אותי נורא מכיוון שזה היה המקום המועדף עליי ומבחינתי הוא היה סגור. אני חושבת שהמעשה אינו הוגן מכיוון שבדיוק בימים אלו מקומות רבים סוגרים את עצמם לגבי מקומות לשנה הבאה ובעיקר בגלל שזו היתה אחריות של מנהלי המקום להודיע לי על כך לפני שהייתי בטוחה שלשם פניי מועדות בשנה הבאה.... אני ממש חושבת שהמקרה לא היה צריך להיעשות ושאתה צריך לדעת עליו.....

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

כאבך הינו כאבן של בנות רבות החפצות לשרת מתוך מוטיבציה פנימית אין סופית של רצון לתת למען עם ישראל ועל כך תבורכו.
אלא שלצד זאת עלינו לדעת כי "בת עמי" צריכה לנווט את הרצונות של בנות לצד יכולתן של עבר הצרכים האובייקטיבים הקיימים בחברה הישראלית.
יודע אני נאמנה כי "בת עמי" השתדלה בכל יכולתה למצוא צקשרות העושות מלאכתן אמונה (ויתכן שפה ושם תקלה שגם בכך עלינו לטפל), זאת לצד מנהלות אזור ורכזות, כך גם העושים במלאכה במחלקת השיבוץ.
כפי ששלושה שותפין באדם, יש מס' גורמי החוברים לשיבוץ הבת. הראשונה היא הבת על יכולותיה ורצונותיה, "בת עמי" והמוסד הקולט. פעמים מלאכת השידוך קשה.
ברור לי כי עלינו ב"בת עמי" ליתן מענה ידידותי שיאפשר לכל בת לממש את רצונותיה במסגרת נאותה בהתיחס לכישוריה.
מיד לאחר פסח, נשב אנשי "בת עמי" עם ראשי מוסדות החינוך לשמוע את הערותיהם / הארותיהם, בבחינת "צאו והתפרנסו זה מזה".
בכל מקרה, באם יש לך ולחברותייך רעיונות מעשיים לשלב זה של המיון והשיבוץ, אנא כתבו אליי.
בברכת פסח כשר ושמח.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן