בשר חלב

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 14/11/02 00:36 ט בכסלו התשסג

שאלה

ערב טוב הרב

האם צריך להמתין בין אכילת חלב לבשר ,האם כדי לצחצח שינים?

האם ניתן להבין להבין ברמב"ם שכתב כמו שש שעות שמספיק להמתין פחות ואם כן האם מותר לנהוג כך ?

תודה

תשובה

שלום לך
בהמשך לענין בשר וחלב שדברנו בו
ובכן, בפועל יש להחמיר שש שעות. אני מתנגד לפרסום היתר אחר באופן גורף אלא כל מקרה שרוצים להקל, יש לשאול שאלת חכם.
נכון, שיש מקום להקל בחצי שעה לחולים ומקרים יוצאי דופן אך ראוי לכל אחד שלא להזדקק ולא לעשות פרצות בנושא זה (ויש מצבים שבחולים מקילים מאוד ראה בן איש חי פרשת שלח אות י"א)
ואף אחד לא יסמוך על עצמו בענין
בודאי שאדם חייב לצחצח את שיניו ולנקות אותם לאחר אכילת דברי חלב וכל שכן אם זה לא שתיית חלב אלא אכילת פיצה חלבית או בורקס חלבי וכיוצא באלה.
(וגם לאחר שש שעות שממתינים מבשר מי שיש לו שאריות בשיניו חייב לנקות ויש כאלה שצריכים מלבד הצחצוח גם להשתמש בחוט דנטלי או בקיסמים ראה שם בן איש חי אות ב')
ומי שיש לו בעיות בשיניים כמו חורים שנשארים בהם שאריות מאכל צריך לנקות בקיסם גם אם אכל מאפה חלבי.
כי אם אדם לא מנקה את פיו ושיניו ואוכל משהו הוא לא יכול לעבור מחלב לבשר. כדאי לציין שבגבינה צהובה יש להמתין יותר ויש הבדל בין סוגי הגבינות הצהובות. לכן, בגבינה צהובה רגילה שיש היום טוב להמתין שעה אחריה ויש גבינות צהובות "כבדות" יותר שבהן צריך להמתין שש שעות ממש.
אבל, כמובן שיש להזהר בקניית גבינות צהובות משונות ולוודא שהן כשרות.
וזו לשון הבן איש חי שנה שניה שלח סעיף י"ד
"אכל חלב מותר לאכול אחריו בשר מיד אך צריך לקנח פיו יפה בפת שילעסנו ויבלענו ואחר כך ידיחנו במים יפה. ואחר כך ירחוץ ידיו יפה במים ואז יאכל הבשר מיד"
ובהלכה ט"ו פירט לנו הבן איש חי לגבי סוגי גבינות צהובות.