ברכת יצחק ליעקב

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 14/03/10 17:50 כח באדר התשע

שאלה

האם ברכת יצחק ליעקב ("וְיִתֶּן-לְךָ, הָאֱלֹהִים, מִטַּל הַשָּׁמַיִם, וּמִשְׁמַנֵּי הָאָרֶץ*וְרֹב דָּגָן, וְתִירֹשׁ. יַעַבְדוּךָ עַמִּים, וְיִשְׁתַּחֲווּ לְךָ לְאֻמִּים*הֱוֵה גְבִיר לְאַחֶיךָ, וְיִשְׁתַּחֲווּ לְךָ בְּנֵי אִמֶּךָ") התגשמה??

תשובה

שלום.
נראה שהיו זמנים בהסטוריה של עם ישראל שידו היתה על העליונה, ואומות העולם היו תחת מרותם של ישראל. התקופה הזוהרת ביותר הייתה בזמנו של שלמה המלך ע"ה, כאשר כל אומות העולם נהרו לביהמ"ק להקריב עולות, והיו רבים שבקשו להתגייר ואף להיות עבדים של ישראל ובלבד להיות קרובים אליו.
כאשר ישראל לא הולכים בדרכו של מקום, בני עשו גוברים. אך ברכה זו מתקיימת כאשר עם ישראל הולך בדרכיו של הקב"ה. כאשר זה יקר במלואו, בני עשו יבואו מרצונם לירושלים וישתחוו לה' בביתו! במהרה בימינו, אמן!