ברכת המזון

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 23/10/18 16:30 יד בחשון התשעט

שאלה

שלום,רציתי לדעת שכשאני קובע סעודה אז אני פוטר את מה שבסעודה כולל השתייה,אבל האם כשאני מסיים את הסעודה וכבר מברך ברכה אחרונה או ברכת המזון,אני יכול לשתות מהשתייה שהייתה בסעודה בלי לברך עליה ברכה ראשונה?

או דבר אחר שהיה בסעודה ונפטר בגלל ברכת המוציא על הלחם,ואחרי שסיימתי את הסעודה אני צריך לברך על זה ברכה ראשונה או שלא,כאילו זה עדיין תקף?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אחרי ברכת המזון יש לברך מחדש על דברים שאכלת/שתית במהלך הסעודה.

ראוי לא לברך ולאכול מיד אחרי הסעודה, שכן זו "ברכה שאינה צריכה". פירוש: הרי אם לא היית מברך ברהמ"ז, היית אוכל/שותה את אותו הדבר בלי ברכה חדשה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן