ברכת המזון במקום אחר ממקום הסעודה

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 23/10/18 16:37 יד בחשון התשעט

שאלה

שלום וברכה!

רציתי לדעת אם כשאני אוכלת בבוקר לחם בבית ואחר מכן מיד אחרי שאני מסיימת לאכול אני נוסעת ובדרך כלל אני לא מספיקה לקרוא ברכת המזון על יד השולחן אז האם אפשר לקרוא בדרך באוטו את ברכת המזון?

תודה מראש ושבוע טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,

יש לעשות מאמץ לברך ברכת המזון במקום האכילה. מי שיצא ממקומו ולא בירך נכנס למחלוקת גדולה בין הפוסקים. מה שאת יכולה לעשות הוא לקחת איתך חתיכת לחם קטנה ולאכלה ברכב, וכיוון שסיום האכילה היה שם, תוכלי לברך בנסיעה. כמו כן אם יש לך זמן לברך עד "אל יחסרנו" לפני הנסיעה- די בכך.

בברכה,

רונן לוביץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן