ברכת הגומל לאחר לידה

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 26/05/14 19:28 כו באייר התשעד

שאלה

שלום רב,

בעלי ואני מנהלים אורח חיים חילוני אך יש מקומות בהם המסורת חשובה לי (אני גדלתי בבית מסורתי וספגתי המון מסבי וסבתי ז״ל, בעלי גדל בבית חילוני לגמרי).

לאחר לידת בננו הבכור ברכתי הגומל כחלק מטקס הברית.

לפני שמונה ימים נולדה בתנו השנייה, בעלי אינו נוהג ללכת לבית הכנסת כלל וכך גם אני.

להבנתי מקובל לברך הגומל בפני מניין, שאלתי היא האם ניתן לברך גם בפרטיות ביתי ללא מניין?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום,

מזל טוב!

אי אפשר לברך ללא מנין. חלק מהותי מהברכה הוא לשתף אחרים בהודיה על הלידה.

אפשר פשוט לגשת בשבת לבית כנסת הקרוב למקום מגוריכם, ולבקש לומר הגומל. זה דבר נהוג ומקובל.

אפשרות אחרת היא לברך הגומל באירוע פרטי שבו יש מנין.

בהצלחה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן