ברכות על נרות חנוכה לפני החג,

חדשות כיפה הרב דוד לוי 24/10/19 16:03 כה בתשרי התשפ

שאלה

שלום וברכה,

האם כאשר מדליקים ומברכים על נרות חנוכה במסיבת חנוכה בבית ספר (עוד טרם הגיע החג)אין בכך משום ברכה לבטלה?

הנושא מעט דחוף.

תודה רבה ושבת שלום.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

לפני תחילת חג חנוכה (ביום רביעי הקרוב בשעה 16:00)אין לברך על נרות חנוכה.

אין להדליק נרות חנוכה כלל.

וכמובן אין לענות אמן על ברכה זו ורצוי אם ניתן בלי לעורר תשומת לב לצאת בזמן הדלקת נרות אלו.

ההלכה והמצוות הם דבר מדויק עם זמנים -

מי שמדליק נרות חנוכה כמה ימים לפני כן דומה, חלילה, למי שחושב שיום ראשון הוא תחליף לשבת.

וסופו שמחלל את השבת ואינו מעיד על בריאת העולם.

בברכת חג חנוכה שמח

דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן