ברכות, ברכות השחר ותפילה

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 12/03/19 17:03 ה באדר ב'

שאלה

כבוד הרב שלום, קודם כל תודה רבה...

יש לי כמה שאלות:

1.כשאני אוכלת לחם תוך כדי הליכה איפה אני צריכה לברך?

2.חייבים להסתכל בסידור או בברכון בברכת 'בורא נפשות'?

3. מותר לי תוך כדי הליכה להגיד אחת מהברכות הקצרות: 'על המחיה' או 'בורא נפשות'?

4. יש התר כולשהו להתפלל בישיבה באוטובוס כשחייבים?

5. מותר לעשות/ להגיד משהו לפני שאומרים ברכות השחר?

6. עד מתי זמן תפילת שחרית לנשים?(קריאת שמע)

7. יש אפשרות להגיד ברכות השחר בישיבה ואת כל חלקי התפילה בישיבה? (כשנוסעים)

8. יש אפשרות להגיד את הקטעים הנבחרים ולאחר מכן להשלים כך שזה לא יצא לפי סדר התפילה?

9. מהי תפילה מקוצרת?

ממש אשמח לקבל תשובה בהקדם! תודה רבה מילי

6.

תשובה

בס"ד

1. במקום האחרון שאת מסיימת לאכול.

2. לא חייב, אפשר גם בע"פ. אבל תמיד עדיף לברך מתוך הכתב.

3. לא. תעמדי, כך תכווני יותר בברכה.

4. בשעת הדחק יש מי שמתיר להתפלל באוטובוס אם יודע למשל שיעבור זמן שחרית או מנחה. אבל זה בתנאי שהוא מכווין היטיב תמיד בברכה ראשונה, ברכת אבות.

5. עדיף להימנע מלדבר דברים בטלים לפני ברכות השחר. בעניין עשיית מלאכה- אסור לעשות מלאכה קודם תפילת שחרית, כגון לנקות את הבית או לעשות כביסה (אצל נשים זה לפעמים משתנה בהתאם לצרכי הבית...) אך אם מדובר שעוסק בצרכי ציבור אזי אפשר להקל.

6. כמו גברים. היום זה עד שעה תשע ורבע, שחרית עד עשר עשרים וחמש.

7. ברכות השחר אין שום בעיה. תפילת שמונה עשרה נקראת גם תפילת עמידה, ועייני לעיל שאלה 4.

8. הדבר מעט בעייתי. לא פשוט להקדים את קריאת שמע לפסוקי דזמרה, וכן את קריאת שמע עצמה לברכותיה. ככלל עדיף להשמיט מספר חלקים (על פי ההלכה, כגון מזמורים מסויימים בפסוקי דזמרה) ולהתפלל כסדר התפילה, מאשר לדלג ואחר כך להשלים.

9. תפילת "הביננו" שתקנו חז"ל לאומרה בזמנים "לחוצים". היום לא נוהגים כל כך לאומרה.

את נשמעת בחורה ששבויה בלחץ הזמן, אל תשכחי את עצמך..

ברכה והצלחה בכל המעשים!