ברכה על המזון במקום שאינו כשר

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 08/09/14 14:39 יג באלול התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

בתקופה האחרונה ב"ה החלטתי להתחזק ולהתקרב לדת.

מכיון שאני נמצאת בין לבין כשלב ראשוני בתהליך לקחתי על עצמי לברך על מזון והשתייה.

אני עדיין יוצאת למקומות שאינם כשרים וכשאני מזמינה אוכל אני מתלבטת אם לברך במקום שאינו כשר, האם זה שווה ערך ל'טובל ושרץ בידו'?

אשמח לעצתך בנושא.

בברכה,

מאי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך.
על אוכל שאינו כשר- אין לברך. חכמינו ז"ל התייחסו הגדירו ברכה על מזון שאינו כשר כ"נאצה" (=קללה שהמברך אומר כלפי הקב"ה).
אך אם את שותה מים במקום שאינו כשר, או אוכלת ירק שבישולו לא גרם לו להיות לא כשר, או כל דבר אחר כשר, בוודאי שיש לברך על האוכל הזהגם אם את אוכלת / שותה אותו במקום שאינו כשר.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן