ברכה על אוכל

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 23/10/11 14:17 כה בתשרי התשעב

שאלה

שלום אני סוכרתית ויש לי לפעמים מספרים נמוכים בדם ואז אני מתחילה להרגיש לא טוב ,שיש לי מספר נמוך אני צריכה לקחת משהו מתוק כדי שהמספר יעלה.השאלה שלי אם אני צריכה לברך על השתייה/האוכל שאני אוכלת כאשר יש לי מספר נמוך ואני יודעת שיש לי מספר נמוך, למרות שרוב הפעמיים אני לא נהנת מהאוכל ולפעמים אני לא רעבה ואני סתם מכניסה בכוח שתייה/אוכל לגוף שלי ,בכלל ואני בודקת ואני רואה מספר נמוך ואני חייבת לאכול משהוא האם אני צריכה לברך על זה ???

תודה על ההקשבה

תשובה

אם זה נאכל רק כתרופה, ואת ממש לא נהנית מהטעם- אין לברך, אבל אם למרות שאת נאלצת לאכול , את בכל זאת נהנית מהטעם של המאכל- כיון שמדובר בדבר שהוא מאכל ולא בתרופה, - צריך לברך עליו.