בעיית מגורים

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 14/05/08 11:18 ט באייר התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב

אני נשואה כבר כמעט שנה ויש לי ילדה בת חודשיים. מאז ומתמיד היתה לבעלי להרגיש נוחיות בביתי. אני אפרט.

הורי גרושים. אנחנו גרים בבית קרקע עם חצר שמחולק ל-2: אבא שלי גר בחלק האחורי ואימי בחלק הקדמי איתי, אחותי ואחי.

אומנם אמא שלי לא שונאת את בעלי אך היא אף פעם גם לא נתנה לו להרגיש הרגשת נוחיות בביתי. בכל זאת כולם אוהבים את בעלי מאוד ומרעיפים עליו אהבה אחי, אחותי ואבי. מאחר ואין לנו כסף ועדיין לא סגרנו את החוב של החתונה, אבי הציע לי לפתור את בעיית המגורים בכך שיבנה לנו שרותים, מקלחת ומטבח על מנת לגרום לבעלי חופשיות מירבית ולהפוך את החדר שלי (הגדול) ליחידת דיור נפרדת!! למרות זאת ולמרות המצב הכספי הקשה שלנו בעלי מעדיף להשכיר דירה. בכסף של חצי שנה שכירות אפשר לבנות ולגור שנתיים ולחסוך. מה עליי לעשות???? להשכיר ולא לחסוך או חוסר נוחות לבעלי תקופה קצרה אבל אחכ התחלה לבית משלי

תשובה

לא מדובר רק בחוסר נוחות אלא בבעייה של זוגיות. זהו מצב לא שפוי בו לא ניתן לפתח זוגיות ראוייה וזה עשוי לחבל בכל עתיד הקשר.
לטובת עתידכם, הייתי מציע לשכור דירה על חשבון החסכון, בכדי לחסוך עגמת נפש עבור עתידכם המשותף.
הרבה הצלחה ובשורות טובות,
רונן