בעיות במשפחה

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 10/03/02 06:49 כו באדר התשסב

שאלה

במשפחה שלי אבא שלי בכלל לא אוהב את אמא שלו הם לפעמים כל כך כועסים אחד על השני שהם לא מדברים תקופות מאוד ארוכות.

מה אני אמורה לעשות עכשיו שאנחנו הנכדים גדולים כבר ואבא לא מרשה לנו ללכת לסבתא וכשאנחנו הולכים הוא ממש מצטער.

מצד אחד אנחנו צריכים לכבד את סבתא ומצד שני את אבא.

מה לעשות?

תודה

תשובה

יש להשתדל ולמצוא את הדרך לכבד את הסבתא מבלי לצער את האב (שכבודו חמור יותר לגביכם).
ואולי כדאי שתדברו עם אבא בנושא זה.
(מסופר על איש אחד שהיה מאכיל את אביו פירות רקובים, ונותן לו לישון בביזיון, ובאחד הימים ראה את בנו, שבמקום לזרוק אוכל רקוב, הוא מניחו למשמרת.
שאל האיש את בנו - למה אתה עושה כך?
ענה לו הבן - אני שומר את זה בשבילך לכשתהיה זקן...)