בלילה

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 25/06/04 02:35 ו בתמוז התשסד

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום!

פעם שמעתי שלנערה אסור להסתובב בחוץ בשעות הלילה המאוחרות בגלל שזה נחשב 'זרוק' ולא ראוי לבת ישראל...

לי אישית, הרבה פעמים יוצא להסתובב בחוץ בשעות הלילה.

בחזרה מפעולה, אחרי טיול של ערב שבת וכו'....

האם זה מותר?

תודה מראש, יהודית.

תשובה

ליהודית שלום רב:
צניעותה של בת ישראל היא עניין משמעותי ביותר ופעמים מתוך ענווה צניעות ופשטות אנו נוטים לזלזל בעניין ולכן טוב לתת את הדעת על העניין הזה ולפנות למקורות קרי לחז"ל ומתוך כל להבין עד כמה חשובה צניעותה של בת ישראל אין ספק שלא יאה בשעות מאוחרות של הלילה ללכת לבד ולכן כדאי למצוא פתרון לעניין הזה כגון ללכת עם חברה וכדומה.

מיכאל ברום.