ביצים

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 22/06/07 03:49 ו בתמוז התשסז

שאלה

שלום רב

אני פונה אליכם בהקשר לביצים שאנו אוכלים מידי יומ ביומו .

נודע לי בזמן האחרון ,שבתהליך של מיון האפרוחים ,בין נקבה לזכר ,כאשר בוחרים לשם מלאכת תפקיד הטלת הביצים את הנקבות.

נוצר דבר חמור מאוד מאוד :את הזכרים שידוע שלא מטילים ביצים ,שמים בתוך פח גדול עם שקית

ופשוט זורקים אותם לפח כאשר הם בחיים ולאחר שהשקית מתמלאת ויש שם עשרות רבות של זכרים קושרים את השקית כאשר אני מזכיר חלקם עדיין בחיים לאחר שחלקם בינתיים נחנקות ונמעכות .

מכיוון שנוצר עוול נורא זה הקשור לשם תהליך ייצור הביצים .האם זה נחשב כשר ביהדות?

תשובה

שלום
איני מכיר את התופעה הציינת ולפיכך ענין עקרוני אחד:
איסור צער בעלי חיים חמור מאוד,ויש להמנע ממנו כפי שיכול.
עם זאת למרות העבירה החמורה שאלת כשרות הבשר היא שאלה נפרדת.

בברכה
אלישע פיקסלר