בינו לבינה

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 11/03/06 22:18 יא באדר התשסו

שאלה

אני שישיסט (כיתהי')יש לי חברה ורציתי לדעת אם יש אפשרות להישאר בקשר המותר לפי ההלכה,ואם אי אפשר אז בבקשה תפרט את הסיבות

תשובה

לשואל שלום.
ישר כוח על רצונך הכנה להישמר ולהתחזק בענייני צניעות שכידוע נפש האדם מחמדתן, כמאמר חז"ל.
לעצם שאלתך, מאחר שהינך שישיסט אני משער שאינך מתכוון להתחתן בשנים הקרובות. ממילא אי אפשר להגדיר את הקשר בינך לבין חברתך כקשר למטרות נישואין. קשר למטרת נישואין הוא קשר שיכול להתממש בכל שלב לנישואין בפועל מה שלא שייך מבחינתכם כרגע.
מבחינה הלכתית אין היתר להיות בקשר עם חברה רק כי כיף לנו ביחד או כי אנו מוצאים נושאים משותפים בינינו. קשר כזה עלול להוביל מהר מאוד לקרבה וחיבה גדולה שיחפשו את ביטויים גם בקשר גופני, דבר העלול לגרור לאיסורי דאורייתא חמורים.
גם אם אתם בטוחים שלא תגררו לכלל מגע גופני זה לא מועיל כי:
א. אין אפוטרופוס לעריות.
ב. גם אם לא תגעו האחד בשני סוף סוף לא ניתן יהיה להימלט ממחשבות והרהורים אסורים.
לכן, עם כל הקושי שבדבר, עליכם להתחזק באמונה גדולה שרצון ה' כרגע הוא שתהיו בנפרד. וכשתגדלו ותהיו ראויים לחתונה יזמין לכם ה' את זיווגכם הראוי והכשר. בין אם זה אדם אחר ובין אם זה האחד את השני.
בהצלחה.
צוות המשיבים של ישיבת ההסדר קרני שומרון
לתגובה: karnei_shomron@intermail.co.il