בינו לבינה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 25/11/02 21:31 כ בכסלו התשסג

שאלה

שלום לרב

אם יש לבחור הסדרניק, שהוא כרגע בצבא חברה כבר המון זמן והם מתכננים להתחתן כשהוא ישתחרר

ופתאום עכשיו הוא שוקל לצאת לקורס חובשים וזה אומר שהוא יצטרך להאריך את השירות לשלוש שנים

מה הם צריכים לעשות?

להיפרד או שהוא יוותר על הקורס למרות שזה מאוד חשוב לו???

תודה.

תשובה

שלום לך

הנני מבין משאלתך שחתנך המיועד חשקה נפשו בצבא
ואתם מבינים שאי אפשר לשלב צבא ונשואין .
שאלת השאלות היא האמנם כנה החלטתכם והוא שלם עמה ואין לו פקפוק בדבר נשואיכם .
כי חלילה יתכן , והוא בוש לומר לך אני מתחבט מתלבט ונוח לו למצוא מפלט בקורס , ואת זה חייבים לברר ביניכם .

כי אם בשורשם של דברים יש לו בעיה בקשר לקשר שלכם - אזי צריך לומר זאת בפה מלא ואז תחליטו מה עושים , לכאן או לכאן .

ואם שלם הוא בהחלטה ואת היא בת בריתו , אינני חושב שיש טעם לדחות את החתונה , שבו ותחליטו יחדיו אם הקורס מאוד חשוב ולכן , תתחתנו , ותהי לכם השנה הראשונה קצת קשה , כמו לא מעט שעושים זאת .

ואם אינכם מסוגלים להיות נשואים כשהוא בצבא , נראה שהקורס ידחה לימי מילואים או יתבטל .

ושוב סליחה על הדברים הראשונים , אך בדקי היטב האמנם כך הוא חושב ושלם הוא באהבתו - ואם כן , לכו להרשם לנשואין ומזל טוב .
בהצלחה בכל