בינו לבינה- איגרת ארבע

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 10/12/02 21:37 ה בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב, ערב טוב, זאת אני הכלה, זוכר?

בטח שתזכור שגעתי אותך בשבועיים האחרונים. אני מצטערת.

מאוד שימחת אותי עם התשובה!!!

כנראה שבאמת הגזמתי וסתם נלחצתי, אני פשוט מהבנות האלה שתמיד אמרו "אני בחיים לא אתחתן עם חי'יל" ופתאום זה הגיע אלי כל כך קרוב, כל כך מפחיד.

הפגישה הבאה תהי'יה רק עוד חודש בעזרת השם הטוב, ואני לא בטוחה כל כך שנדבר על ההכנות כי זה ה-ל-ם בשבילי, כשמגיע רגע האמת תמיד משקשקים. אני מאוד מודה לך על תשומת הלב שאתה משקיע ומתאמץ לענות, אתה מחזק אותי מאוד. תודה.

אבל אני עדי'ין מפחדת. מאוד.

אין לי כל כך מה לשאול, אני רק רוצה לבטא את מה שאני מרגישה כי קשה לי.

הוא יודע שקשה אבל הוא רחוק, בצבא, אי שם במוצב שומר על עם ישראל, וזאת בדיוק הנקודה כשאני זקוקה לו לידי הוא רחוק אז מה י'הי'ה אחרי שנתחתן???

על מי אני אשען אם לא על הבעל היקר שי'הי'ה לי בעזרת השם?

תשובה

שלום לכלה היקרה.

דרשי בשלום החתן ירום הודו ותנשא מלכותו , ובינות מלכים יהי כסאו נכון לעד.

קבלתי את אגרת מספר ארבע , מן הסתם אקבל עד שש עשרה אגרות עד החתונה , אגרות כאלו ודאי אינן משגעות אלא משמחות .

כלה יקרה , עת דודים הגיע , שמח תשמח רעים אהובים .
התקופה הזאת היא מהיפות שבחיים לכן אמר הנביא 'וארשתיך לי לעולם '- וכפי שהרב זצ'ל מסביר בסידורו עולת ראיה יש באירוסין מתיקות מיוחדת .

כגודל ההתרגשות כן גודל השעה .

טוב שאת מתרגשת וגם הוא , הקדישו את הזמן הקרוב ללמוד מה זה בית יהודי .
לא שלא ראיתם בבית , אבל את זה צריך ללמוד ומה גם בימינו כמה חשוב ללמוד מהו ערך החיים כבוד הילדים ולעסוק הרבה במקצוע הנקרא - אהבת ישראל .

החייל שיחיה יבוא לחופשה והכלה אכן תדבר עמו על החתונה , והגעגועים , תמיד יהיו , עם צבא ובלי צבא , ומה עושה אשת קצין בקבע ?
לא תהיי ראשונה גם לא אחרונה , יש בזה מסירות והקרבה גם של המשפחה , ואם זהו המסלול הנכון של האיש , שיהיה לו בהצלחה .

קחי לך את ספרי הרב בר שאול , בלשונו העשירה והמתוקה והרווי את נפשך בדברים גדולים .
קחי לך רבנית שתלמדך מאלף ועד תיו , והכיני את עצמך ליום החתונה .
מהרה חיש זה יבוא אף אם יראה הזמן כנצח נצחים .

הנני מאמין שאתם משגרים מכתבים זה לזו , את יודעת בימינו כשיש הודעות טקסט והודעות טלפוניות ואימייל - אין כמו אגרת פשוטה בכתב יד ששמים במעטפה ושולחים בדואר .

המכתבים של פעם היו הכי יפים , וריח ניחוח עולה מהם ובהם , את תכתבי בנייר של בית , והוא ישלח מן השדה אגרת מוכתמת בחול ובוץ של ארץ ישראל .

ואת המכתבים האלו תשמרי למסיבת היובל שיעשו לכם הנינים בחתונת הזהב .

ועד אז, שמחי בת ציון וגילי , עשי הרבה מצוות ומעשים טובים , הנני מאמין שעול החתונה ישתרג בעיקר על צווארך , כי האיש בשדה הצבא , ואת בעיר .
ברוכה את בעיר וברוך הוא בשדה .

היו ברוכים חתן וכלה
שמחונו מהרה בשמחתכם
ובטוב לבכם ביין הנשואין
ישמח לבנו גם אנו
בהקים חורבה אחת
מחורבות ירושלים
עיר מלוכה , כלה כלולה .