בינו לבינה- אגרת שלוש

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 08/12/02 21:22 ג בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב, ערב טוב, זאת שוב אני.

בהודעה האחרונה קראת לי כלה יקרה!

אז ככה, החייל שלי חזר הביתה, הוא פשוט התעקש שנדבר כבר ביום חמישי (ישר שחזר), הוא אמר שיש לו המון מה לומר לי. נפגשנו.

והוא פשוט בלי לומר הקדמות אמר לי: אני יודע שאת הבחורה, ואותך אני רוצה להשתדל לעשות מאושרת בעזרת השם, אבל אני מפחד, כי אני לא מרגיש מוכן. הוא הסביר שישנם דברים שבהם הוא מרגיש מאוד מוכן להתחתן עכשיו וישנם דברים שבהם הוא מרגיש עדיין חלש.

הוא תמיד אמר שהוא רוצה ללמוד אחרי הצבא בישיבה ורק אחר כך להתחתן הוא טוען:"לאשתי מגיע הטוב ביותר ולא כלומניק כמוני" (אין לו בעיה בדימוי העצמי) הבחור פשוט דואג, זה לא חוכמה להתחתן, ומה עם פרנסה שמוטלת עליו כי אני סטודנטית, ומה עם לימוד תורה והשקעה לפני הנישואין, ובכלל הוא מאוד מעוניין להמשיך לקצונה שזה דורש ממנו עוד זמן בצבא. אז מה נתחתן ואני אראה אותו פעם בחודש? אז למה התחתנו, כי קשה לנו לשמור איסור נגיעה?

אז בעיה אחת פתרנו, כעט שנינו יודעים את מטרות הקשר, חתונה בעזרת השם הטוב.

אבל מה עושים עד אז?

אולי כדאי שנפרד עד שיגיע הזמן? (זה יהיה יותר קשה מנשוא), אולי הוא יוותר על הקורסים בצבא וישתחרר רגיל ואז נתחתן? אבל מה בדבר הלימוד לפני החתונה? ומה יהיה אם נתחתן ולא נצליח לחיות בזכות עצמנו? אתה מבין, יש לנו הרבה דברים ושאיפות וחתונה עכשיו עלולה לנפץ אותם.

זה נשמע רע, כאילו החתונה היא לא חיובית, זאת כמובן לא כוונתי, היא חיובית מאוד אבל לא כרגע, ובלי נדר אנחנו שומרים על איסור הנגיעה, וזה קשה לנו מאוד מאוד אני בכוונה מדגישה כי זה נמשך כבר כמה שנים ומי מבטיח שנחזיק מעמד? ביחוד עכשיו שהוא בצבא והגעגועים גדלים(ביחוד אצל חיילים).

אז מה אנחנו אמורים לעשות?

על מה לוותר? על הקשר לעת עתה או על השאיפות שלנו?

כבוד הרב אני ממש מודה לך עם דמעות, לא ידעתי שקשר עלול לגרום כאלו תסבוכות. או אולי אני זאת שמנפחת את הדברים.

מה אני צריכה לעשות? אני מפחדת.

אני לא מפחדת לאבד אותו, כי זה לא יקרה בעזרת השם, הקשר הזה מאוד בטוח, אני מפחדת להיות פזיזה.

כבוד הרב אני בטוחה ששמת לב שהמכתב כתוב מבולבל כי אני מאוד מבולבלת, תסלח לי.

מחכה לתשובה.

לילה טוב. בהערכה רבה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לכלה היקרה .

ברוך השם ששתי ושמחתי לראות שמשהו יסודי הובהר שאכן אתם בעזרת השם תתחתנו .

שמחי וגילי בת ציון התעודדי וקומי אורי כי בא אורכם ובעזרת השם נכון וישר יהא ביתכם .

לפי מה שאת מתארת שהוא רוצה ללכת לקורסים ואחר כך קצונה ואחר כך ישיבה כדי שיהיה לך בן אדם
ואחר כך חתונה ,
זה אומר לפחות עוד שלוש שנים .

אינני חושב שזה נכון ובריא שלאחר שאתם כבר חברים כמה שנים ונשמרתם עד כה מלהכשל שתמשיכו ותמתינו זמן רב כל כך , לא רק בגלל איסור נגיעה , עצם הקשר הארוך ארוך הזה הוא מתיש ולא בריא .

מחובתכם לשבת עם רב מקובל על שניכם לשטוח לפניו את הענין והוא יאמר במה לקצר ובמה להאריך ואני מכיר הרבה חיילים שהתחתנו תוך כדי השרות הצבאי ולא קרה כלום .
וחוץ מזה שהוא בכלל לא כלומניק שישב עכשיו חצי שעה ביום ויקבע עיתים לתורה בצבא ובהתמדה .

תתארגנו מראש לחתונה למשל השנה בלי נדר בט'ו באב
זה די זמן והותר שהבחור יחליט לעצמו שהנה מתחתנים ויתכונן לכך וגם את .

וזה בכלל לא מפחיד להתחתן בלי כסף מראש גם אם את סטודנטית , לכל משפחה יש קצובה מן השמים אל תדאגי לזה .

תתחילו בפשטות וצניעות וסוף הכבוד לבוא והעיקר שתהיו אוהבים זה את זו כל ימי חייכם .

באריכות הזמן שלכם אין מקום יותר למתוח את ההמתנה ,
שיבוא עם הוריו לבקש את ידך שיהא לזה תוקף ואחר כך אירוסין ומשם לחתונה .

בלי נדר כשתצטרכו עזרה לחתונה נשתדל להפנות אתכם לאנשים שיתנו לכם אולם וכדומה במחירים מוזלים .

אבל דומני שבפגישה הבאה זה כבר יעלה מאליו , דברי איתו בפשטות על הכנות לחתונה אל תילחצי ואל תפחדי .

ספרי לו שאת רוצה לבחור אולם לקייץ , מה דעתו על חליפה ושמלה , הוא יצחק , ישתגע , תשאלי אותו מי יחתן ואיפה תגורו בזמן שהוא יהיה בצבא .

תבקשי ממנו שיבדוק כמה כסף מקבל חייל - קצין נשוי , בקיצור תכניסי אותו למציאות המתגלגלת ובאה .

אל תדאגי הוא לא יעזוב אותך , לכל היותר הוא יגיד לך שהשתגעת , ואת תעני לו שלכל כלה יש שגעון משלה , ושגעונך הוא חמשה עשר באב תשס'ג .

ועוד תאמרי לו שעל כל פשעים - תכסה אהבה .

הרי הבעיה של חתונה בצבא היא לאשה , תגידי לו שלכבוד עם ישראל את מוכנה להיות אשת קצין בקבע
ומי שבנה בניני עדי עד הוא יבנה את ביתכם בשמחה ובטוב לבב .

כלה , בהצלחה , ספרי לנו שזה הצליח .

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן