בטוח סיעודי להורה לעניין מעשר כספים

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 14/03/11 07:02 ח באדר ב'

שאלה

שלום רב,

האם תשלום פרמיה לבטוח סיעודי עבור הורה מבוגר/ת אשר איננו/ה יכול לעמוד בתשלומים החודשיים (מדובר ב600-700 שח לחודש) יכול להחשב כהפרשה למעשר כספים.

תודה מראש

תשובה

שלום!

בפוסקים מובא שעיקר מטרת המעשר היא צדקה לעניים, אך אחרונים כתבו שניתן להפנות את כספי המעשר גם למטרות חשובות אחרות ובלבד שתהיינה בדבר מצווה, אך כאמור המטרה המרכזית היא צדקה.
על כן עקרונית הדבר אפשרי אך נראה לי שכדאי גם להפריש לפחות חלק קטן לצדקה, על פי שיקול דעתך ועל פי מצבך הכלכלי.

כל טוב
יאיר