בחירת שם לתינוק פג

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 31/12/08 13:56 ד בטבת התשסט

שאלה

שלום רב

רציתי התייעצות לגבי השם של התינוק שנולד.

התינוק נולד לפני זמנו במשקל נמוך.לכן הברית בלתי אפשרי כרגע .עד שיעלה במשקל.שאלתי היא

הוא נולד בתאריך 23.12.08 בשעה1.15 בלילה

בניתוח קיסרי.עכשיו עוד שהיה עובר בבטני אני ובן זוגי.בחרנו את השם "נתנאל"הוא חשב על השם בבוקר ובערב אני אמרתי את השם.והוא אמר איך זה שחשבנו על אותו שם בדיוק.

עכשיו התייעצתי עם נורמולוגית לגבי השם .והיא אומרת שהשם לא טוב לילד.ובחרה את השם

"אורעד"וכשם משני את השם "שרון"וכמובן ביקשה שאשלח לה 250 שקל לחשבון בנק שלה.

הבעיה שאין לי שם בעיה לשלוח את הכסך.

אבל בן זוגי חושב אחרת.כמובן שפניתי אליה דרך פורמים ברשת.

בן זוגי מאמין יותר ברבנים מאשר נורמולוגים

הפרטים שלנו הם:

שלי:רוגה אליזבט לא החלפתי את שם המשפחה מהנישואים הראשונים.שם נעורי מאטיאס.

שם בן זוגי:אליהו בן עזרא

אנחנו לא נשואים חיים יחד והכיר בילד ותומך מכל הבחינות.בעזרת השם בעתיד נתחתן.

כבוד הרב בקשתי היא לפי מה שכתבתי

האם השם "נתנאל"הוא טוב

מחכה לתשובתך ותודה מראש מכל הלב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

נתנאל הוא שם מצויין. מאחר ועדיין אין תאריך לברית, כדאי לקרוא לילד בשם באופן רשמי בבית הכנסת (יש תפילת "מי שברך" מיוחדת לקריאת שם). נתינת השם היא נתינת חיות לילד וחבל להמתין עד הברית במקרה זה.
מאחל לתינוקכם רפואה שלימה ולכם אאחל שתזכו בקרוב להקים בית נאמן בישראל, ע"י כניסה בברית הנישואין.
רונן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן