בחירת שם לילוד

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 14/05/08 08:11 ט באייר התשסח

שאלה

אני בהריון והולכת להיות אם חד הורית כשנכנסתי להריון חלמתי שיש לי בת וקוראים לה שחף,לאחר סריקת מערכות אכן התברר שיש לי בת אך לגבי השם שרציתי לקרוא לה נודע לי כי שחף זה לא שם טוב עפ"י הרב רנטגן שאמר לאחת מחברותיי על אחיינית שלה שנולדה והיתה חולה כל הזמן וקראו לה שחף. הוא אמר ששחף זו ציפור המוות ולהחליף לה את השם מיד לכן התערערתי בבחירת השם האם נכון הדבר? דרך אגב תאריך משוער ללידה הוא בחודש אוקטובר בעזרת השם אנא עזור לי בבחירת השם

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ראשית קבלי איחולי להריון קל ולידה בריאה.
לגופו של עניין, מציע לך שלא לפעול לפי חלומות. פעולת נתינת שם לתינוק הינה פעולה רוחנית הנותנת משמעות לחייו של הרך הנולד (מעין מה שעשה אדם הראשון בגן עדן בקריאת השמות לבריאה). בגלל שזו פעולה כבדת משקל, עלייך לתת שם שיש לו משמעות עבורך ועבור התינוקת. אם תחליטי לקרוא לה שחף, עשי זאת אך לא בגלל שבמקרה חלמת על כך.
מבחינה הלכתית, אסור לתת לילד שם של רשע כגון: נמרוד, עמרי וכו'. שחף זה לא שם של רשע ולכן מותר לתת את השם הזה. אני לא מבין גדול בתורת הקבלה, אך אם יש שם שאת ממש רוצה לתת ומותר מבחינה הלכתית, עצה "קבלית" לא צריכה לעכב את החלטתך.
רונן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן