בחירת שם לבת

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 02/12/12 10:51 יח בכסלו התשעג

שאלה

שלום רב,

שמי , ואני מעוניינת לדעת לאיזה שם מהשמות הבאים (לבת) ישנה עדיפות מבחינת משמעות השם ועוצמתו: ירדן, עדי, יעל או רוני? (זה לפי סדר ההעדפה שלנו)

אני ובעלי מאוד אוהבים את השם ירדן אך הבנו מכמה פורומים שלכתחילה עדיף שלא לקרוא בשם זה, האומנם?

אשמח לתשובה מפורטת,

בתודה מראש,

תשובה

בעזה"י

שלום רב,

ראשית שיהיה בשמחה, במזל ובברכה.

שנית לגבי השם,
בספרים מופיע כי לאחר הלידה ניתנת להורים רוח-הקודש מיוחדת, מעין השראה, שמסייעת להם לבחור את השם המתאים ביותר לתינוק או לתינוקת שנולדו.
ולכן, אפשר לחשוב על שמות לפני הלידה, אולם להחליט רק אחרי.
בנוסף ההורים הם אלו שידעו בצורה הכי מדוייקת מה השם המתאים.

לגבי השמות-
כולם שמות עבריים וטובים.
עדי- לכתחילה עדיף לבנים (מכיוון ש"עדי" הינו תכשיט בהטיית זכר) אולם אין זה קריטי.

לגבי ירדן- שמעתי כי יש שהסתייגו ממנו בגלל צרופי אותיות והסימבוליות של האות "ן" אולם רבים וטובים כלל לא חששו ולא הסתייגו, ומדובר בשם עברי ויפה.

בברכה
אור