בדיקת חמץ

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 29/03/06 15:20 כט באדר התשסו

שאלה

שלחתי לפני מס' ימים שאלה וטרם קיבלתי תשובה.

אני נוסע עם משפחתי ביום ג' י"ג בניסן מהבית עד סוף פסח. מתי אני צריך לבדוק חמץ אם בכלל אני צריך כי אני נוסע ביום ולא בלילה? האם אני יכול לבדוק חמץ ביום או שאין צורך כי הבית יהיה סגור כל הפסח?!

אודה על תשובתכם

תשובה

לשואל שלום.
בעיקרון אם אינך מתכוון לשהות בכל ימי הפסח בבית, תמכור את הבית במכירת חמץ וכך תפטר מחובת הבדיקה.
אך טוב תעשה אם תשאיר חדר אחד שלא תמכור במכירת החמץ, תנקה אותו היטב ובו תבדוק את החמץ בלילה לפני יציאתך לחופשה. כמובן שעל בדיקה שאינה מתבצעת בליל י"ד בניסן אין לברך.
מקורות: פניני הלכה - פסח. עמוד 52
בברכה צוות המשיבים של ישיבת ההסדר קרני שומרון
לתגובה:
karnei_shomron@intermail.co.il