בדיקת חמץ

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/04/16 11:54 ב בניסן התשעו

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום.

בני יוצא לחו"ל עם אישתו ביום חמישי השבוע וחוזר ביום שישי ערב ליל הסדר בשעה 6:00 בבוקר. האם יכול עשות בדיקת חמץ לפני צאתו לחו"ל כשבוע לפני התאריך המקורי? ואם כן כיצד?

כמו כן הוא משאיר בית נקי ללא חמץ כלל.

תודה רבה.

תשובה

שלום
עדיף שימנה שליח לבדוק בליל י"ד בביתו. במקרה כזה, השליח יברך את הברכה ויאמר את הביטול, וכן בעל הבית במקומות יאמר את הביטול. וגם יאמר בבוקר כשמגיע הביתה את הנוסח של הביטול שאומרים בשעת הביעור.
אם משום מה לא מסתדר לעשות בדיקה עם שליח, מכיון שיכולים להיות חלילה עיכובים לא צפויים בחזרה, השבוע ביום רביעי בערב (ליל חמישי) יבדוק את הבית עם נר, אך בלי ברכה (אין צורך לשים עשר חתיכות חמץ). בסוף הברכה יאמר את נוסח הביטול הראשון ('דלא חזיתיה ודלא ביערתיה').
ביום שישי, ערב פסח, יאמר את הביטול בנוסח של ערב פסח ('דחזיתיה ודלא חזיתיה').