אני וחבר שלי

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 05/04/07 11:18 יז בניסן התשסז

שאלה

בס"ד

מועדים לשמחה,

שאלה לי אליכם,

יש לי חבר כבר כמעט חמישה חודשים,שנינו אחרי צבא ושרות לאומי,יש לנו כוונות להתחתן בעז"ה,

בתחילת הקשר שלנו שמרנו נגיעה אך מהר מאוד התחילו נגיעות בקטנה,היום זה כבר ונהיה יותר סוחף,וכשאני אומרת לחבר שלי שנפסיק להסחף הוא מתרגז ואומר שזה לא רק באשמתו.

מצד אחד הוא אומר שהוא לא רוצנ שנעשה משהו שייעשה לי רע,מצד שני,הוא נורא פגוע.

מה אני אמורה לומר/לעשות שהוא לא יהיה ככה?

תשובה

שלום
אכן הגעתם למצב לא פשוט ,אך יישר כחך שאת רוצה להפסיקו.
עלייך להסביר לחברך כי אינך מאשימה רק אותו במצב ואכן הייתם שניכם שותפים ואחראים לו, אך מעתה את רוצה להפסיק לחטוא למענך ולמען שניכם ולמען הקשר ביניכם. זו מבחנה של תקשורת ראויה בין בני זוג וכאן עלייך לראות כיצד הוא נענה שכן אם לא יסכים יש לראות בכך בעיה קשה לא רק בנושא זה אלא בכל מערכת היחסים שבניתם כי אם אין הקשבה למצוקה שבה נתון מי מבני הזוג אז קשה לבנות קשר אמיתי של נתינה .גם אם קשה לו והוא פגוע עליו לשמוח בתהליך שאת רוצה למען שניכם

בברכה
אלישע פיקסלר