אמירת בן פורת יוסף וכיו"ב

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 20/05/08 22:35 טו באייר התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום,

יש לי 3 שאלות

* מתי אומרים "בין פורת יוסף"!?

* מתי אומרים "בלי נדר"?

* מתי אומרים "בעזרת ה'"?

תודה

סופשבוע מעולה : )

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב
1. כאשר נולד ילד נוהגים בעדות המזרח לומר "בן פורת יוסף", בתור ברכה שיזכו הוריו לעוד ילדים רבים.
2. כאשר אדם אומר שהוא יעשה דבר טוב כלשהו, ראוי שיאמר בלי נדר, שמא לא יעלה בידיו לעשותו, ובכך יהיה כבטל נדר, ונאמר: "מוצא שפתיך תשמור ועשית". לדוגמא: "ממחר אתחיל להתנדב מדי שבוע בבית התמחוי בלי נדר".
3. כאשר אדם אומר שבדעתו לעשות דבר מה כלשהו ראוי שיאמר "בעזרת ה'", כגון מחר אלך בעזרת ה' לספריה.

כל טוב,
רונן לוביץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן