אמונה

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 08/06/14 13:53 י בסיון התשעד

שאלה

אני אישה דתיה.

אם אני לא טועה הרמב"ם מכוון אותנו לבחון, לחקור ולשאול את עצמנו שאלות גם בנושא אמונה ודת... ולאחרונה ישנה שאלה שמעסיקה אותי אך, טרם מצאתי לה תשובה אשר תיישב את דעתי. אני תוהה לגבי הכבשה "דולי"- הכבשה המשוכפלת שבוודאי הרב העונה שמע על כך שמדענים הצליחו לשכפל כבשה, אירוע שהתרחש לפני תקופת מה. אינני מבינה גדולה במדע אך, יכולה רציונאלית להבין את השכפול דרך העתקת הדנא. אם זאת אינני מבינה איך נתנו לכבשה המשוכפלת חיות?, איך הפריחו בה רוח חיים? ככל הנראה אף שלא מוסרי יהיה ניתן גם לשכפל אדם ותת בו רוח חיים. האם הנשמה היא לא ממקור אלוקי בלבד??? עד כה חשבתי שזה מעשה שיכול להיעשות רק בידי שמיים או ע"י גדולים באמת הבקיאים בזוהר כמעשה ה"גולם". אשמח לתשובה רציונאלית שתיתן מנוחה להרהוריי.

יום טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום,

בקצרה: השיבוט הגנטי נוגע להתערבות בני אדם בתכנון הגנטי של הולד. אין הוא נוגע ליצירת החיים עצמם. ללידה עצמה נדרשת הפריה של ביצית אל תוך רחם ולידה.

דולי היא מתוכנתת גנטית אך היא באה לעולם כדרך כל הארץ. ביום שיצליחו ליצור חיים ללא הפריה של ביצית, וללא רחם, תקשה את הקושיה.

בברכה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן