אכילת בשר החל מר"ח אב

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 27/07/03 02:21 כז בתמוז התשסג

שאלה

שלום לרב.

האם מותר לאשכנזים לאכול בשר בערב ר"ח מנחם אב ? באם אסור , אם מתחילים לאכול לפני השקיעה

יש היתר ?

מה ההבדל לעניין האיסור בין אכילת בשר לאכילת עוף ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב.
החל משקיעת החמה והכניסה לר"ח אב אסור לאכול בשר, גם אם התחיל לפני השקיעה.
אין הבדל בין בשר לעוף לגבי איסור זה.
עם ישראל החמיר בהלכות אבלות של תשעה באב "וכל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחתה".
בברכה,
צבי קוסטינר.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן