אירוסים

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 18/05/08 02:35 יג באייר התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב !

לפני כשבועיים באו המשפחה של החתן שלי לעתיד אלינו לבית (בחול המועד - ספירת העומר) זו הייתה פגישת היכרות שלא דיברנו בה על ההכנות חתונה כלומר: שני הצדדים יודעים עוד מלפני על כוונתינו להתחתן ולפי מה שהבנתי מאבא שלי שהם הסכימו ביניהם בכללי שכל אחד ייתן מה שהוא יכול ואחרי העומר הם יידברו על כך. באותו היום החבר שלי הביא לי את הטבעת המיועדת לאירוסים , ( היא הייתה אצלו כבר זמן מה וכנראה שהוא החליט שזוהי הזדמנות טובה להביא לי אותה ) אני עדיין לא סגורה על זה שאני מאורסת כי אני רציתי שמצידי זה ייעשה במעמד אחר - נפרד שאומרים בו בד"כ את ברכת האירוסים וכו'.. אך לחברות שסיפרתי להן אמרו שזה נחשב שאני כבר מאורסת. האומנם?

תודה מראש

תשובה

אין כל משמעות הלכתית לארוסין של ימינו. אם מבחינתך מה שהיה זה לא אירוסין - את לא מאורסת. קחי את הזמן להחליט ואל תסחפי בטרם את בשלה לכך. כניסה לקשר מחייב במצב של חוסר בשלות לכך עשויה לעורר בעיות בהמשך. מאידך, אל "תמרחי" את בן זוגך בתקופה ארוכה של חוסר החלטה.
הרבה הצלחה ומזל טוב