איסור נגיעה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 07/11/02 22:24 ב בכסלו התשסג

שאלה

רציתי לדעת אם מבחינה הלכתית מותר לי לגעת בבני משפחתי (אחי, בני דודי).

תודה, מיכל

תשובה

שלום למיכל

ההלכה בענין הנגיעה ידועה שאסור לאדם לגעת באשה אם אינה אשתו אמו או בתו.
ובכלל יש לזכור מה שכתוב בשולחן ערוך (אבן העזר כ"ה):
"ראוי לאדם להרגיל עצמו בקדושה יתרה ובמחשבה טהורה ובדעת נכונה כדי להנצל מלהכשל בדבר ערוה"
ואם כך נאמר על איסור יחוד, בודאי הדברים מתאימים גם לאיסור נגיעה.
וכן בשו"ע אבן העזר (סימן כ"א) דיני הרחקה מהנשים כמפורט שם.
ובסעיף ז' כתוב:
"המחבק או המנשק אחת מהעריות שאין לבו של אדם נוקפו עליהם כגון אחותו הגדולה ואחות אביו וכיוצא בהם, אף על פי שאין לו שום הנאה כלל הרי זה מגונה ביותר ודבר איסור הוא ומעשה טפשים.
שאין קרובים לערוה כלל בין גדולה בין קטנה חוץ מהאב לבתו והאם לבנה"
על כן יש לך להמנע מנגיעה באח וכן דוד, והם יתרגלו (רק ילדה קטנה מותר לאח לנשק אותה – עייני בחלקת מחוקק)
וטוב וראוי שכל הבנות יתרגלו לכך וזה לא יראה מוזר כלל ועיקר. וכן מקובל בתים שיראת שמים על פניהם.