איסור נגיעה\פגיעה

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 11/09/05 00:35 ז באלול התשסה

שאלה

השאלה שלי היא...

אני מתנדבת באיזה שהוא מקום כמו הוסטל כזה שיש שם בנים ובנות והם גדולים מגילי בהרבה עכשיו אין להם בדיוק הבנה וגם לך כלכך מושג בת בגלל שהם גם חילונים וגם בלי רמת משכל גבוהה אבל יכולת להפגע בקלות מאד...

אז ככה הבעיה שלי כזאת שאני מגיע לשם מחבקים אותי לוחצים ידיים ויש אחד שמנשק בלחי בהתחלה לא התיחסתי כי לא רציתי לפגוע.... אבל בפעם האחרונה הוא מגיע ושהיא ברור הוא גדול ממני חזק ממני ותופס ותי ומנשק איזה 4 פעמיים ואומר לי שמת עלי ועוד דברים שאדם עם שכל לא היה אומר... ואני בעדינות מנסה לדחוף אותו השאלה מבחינת הדין הראי הוא לא מבין ואם אני יגיד לו או ינסה להסביר הוא לא יבין והוא בטוח יפגע... אז מה לעשות...? אני מאד ישמח אם תענו בהקדם האפשרי כי זה חשוב מאד...! תודה מראש :)

תשובה

שלום רב
לחיבוקים אלו יש משמעות כפולה ,גם של חבוק וחום וגם של אופי מיני מעודן או גס תלוי ברמת האדם.
קשה לי למצוא היתר לחיבוקים אלו ולו בגלל שקשה להפריד בין אופי החיבוקים השונים.אם אין דרך להימנע מכך אינני רואה איך אפשר להמשיך בעבודה במקום כזה וצריך לחשוב על פתרונות אחרים.