איסור בת לאב לא יהודי לכהן

חדשות כיפה הרב דוד לוי 18/07/19 17:46 טו בתמוז התשעט

שאלה

שלום רב

אני יהודייה כשרה מצד אימי אבל אבי אינו מופיע כיהודי , אני מעוניינת להינשא לבחור ששם משפחתו כהן, הבנתי כי במקרים מסויימים ישנם רבנים המסכימים לחתן את הזוג למרות איסורי הכהנים - האים זה נכון, ואיפה אפשר לברר את הדברים? מה ניתן לעשות במקרה זה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

תהיי בריאה,

דברייך אינם ברורים מה פירוש הביטוי "אבי אינו מופיע כיהודי"

אם אביך יהודי - שיגש לבית דין ויוכיח את יהדותו.

אם אינו יהודי - שיהיה בריא עד 120 אבל אינך יכולה להתחתן עם כהן.

האיסור הוא מהקב"ה ולכן איני מכיר לא רב ולא רבנות ולא רושם נישואין שיעשו דבר כזה.

בברכה ובתפילה שתמצאי במהרה חתן אחר

דוד לוי

אגב בהרבה מקרים גם כאשר האבא אינו ידוע (כמו בתרומת זרע וכד') יתכן שיהיה אסור לבת להנשא לכהן.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן