איך קובעים פרשת בר מצווה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/09/20 14:36 יז באלול התשפ

שאלה

שלום רב בני נולד בתאריך כב תמוז תשסד. השנה בע"ה יחגוג את בר המצווה שלו. רציתי לדעת מהי הפרשה שהוא אמור לקרוא? האם פרשת "פנחס" או פרשת "מטות - מסעי"? בתודה מראש.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום

ראשית כל - ברכת מזל טוב! שתזכו לרוות ממנו הרבה נחת, ויזכה הנער להפיץ אור וקדושה בעם ישראל. אמן.

פרשת בר המצוה נקבעת לפי פרשת אותו שבוע של התאריך העברי בהגיעו לגיל 13.

השנה, כב בתמוז ה´תשעז יוצא ביום ראשון של פרשת "מטות-מסעי", וההפטרה: "שמעו" בספר ירמיה פרק ב´. זו הפרשה וההפטרה שיקרא אי"ה.

מה גם שבמקרה שלכם, יום הלידה כב תמוז תשסד, אף הוא היה ביום ראשון של פרשת "מטות-מסעי".

בהצלחה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן