איך לומר?

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 21/11/02 13:08 טז בכסלו התשסג

שאלה

שלום לרב

חברותי ואני עוזרות למשפחה נזקקת בשכונתי מטעם עמותה מסוימת ויש לנו קשרים טובים עם המשפחה ואנו מבלות בחברתם הרבה ועוזרות לילדים בש.ב ומביאות להם בגדים ומצרכים. המשפחה היא דתית אך הם לא מקפידים על הפרדה בכלים בין בשר לחלב תמיד זה הפריע לנו אך פשוט לא שתינו ואכלנו אצלם ותמיד התחמקנו איך שהוא, המצב הכספי שלהם נורא הטריד אותנו וחשבנו שאולי אם יתחילו להקפיד על שמירה בכלים אז זה יהיה יותר טוב תרמנו כל אחת כסף והחלטנו לקנות להם כלים חדשים השאלה שלי היא איך נסביר להם את זה בעדינות בלי שייפגעו שאנחנו רוצות לעזור להם בזה (הבעיה היא שהם לא מודעים לכך שמה שהם עושים זה לא בסדר וגם אם כן אז אין להם כסף לקנות כלים) אודה לך מאוד אם תענה מהר לשאלתי מכיוון שברצוננו עד חנוכה להחליף להם את כל הכלים וגם כל יום שעובר זה על מצפוננו שאנו יודעות שהם חיים בטעות וביכולתנו לעזור ואנו לא עושות אם זה משהו... בתודה מראש סימה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לבנות היקרות .

הנני אסיר תודה לכן על רוח ההתנדבות הנפלאה ועל אשר הודעתן לי על פעלכן - בסתר .
כה יתן ה' לכן וכה תוסיפו , ובעזרת השם בחיק ירא א-לקים תנתן כל אחת מכם ויהי ביתכם כבית שרה ואמותינו הקדושות .

הנני מאמין שיש לכן קשר טוב איתם , והם בודאי לא מתנגדים להפרדה בין בשר לחלב אלא שלא שמו זאת על לבם .
אל תחכו לחנוכה , כבר מחר לכבוד שבת קודש גשו והביאו להם את המתנות , וקנו שלט חלבי ושלט בשרי - יש שלטים ומדבקות יפות .

ובשפה נעימה , וקצת 'צחוקים ' תגידו להם שהנה לכם כלים , אלו חלביים ואלו בשריים , והם כבר ישאלו וידברו מעצמם .
את -פתח לו .
נשמתם חצובה תחת כסא הכבוד ויש להם הערכה לדברי קדושה , הנני משוכנע שדברים נחמדים יכנסו ללבבות .

ועל כל מעשה אשר תעשון תתרגלו לומר :
" בשם השם נעשה ונצליח ".
אולם אם חלילה יש לכם הרגשה שיש להם ענינים עקרוניים של אנטי כי אז , אתם תביאו את המתנה ותמתינו לשמוע מה הם אומרים , אחת תאמר קניתי לכם כלים חלביים והשניה תאמר קניתי לכם כלים בשריים
ובעזרת השם שלוחי מצוה , יצליח השם דרכם למעלה מהמצופה .
בהצלחה .

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן