איך "ונשמרתם" מתיישב עם יש"ע?

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 12/03/02 02:27 כח באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב-שלום!

אמנם ידוע כי מסוכן כיום בכל מקום בארץ כמעט וכי הצורר אינו מבדיל בין גוש דן לגוש קטיף אך אי אפשר להתעלם מהעובדה כי מצב הבטחוןבמקומות שונים ביש"ע הוא קשה מאד, לצערנו כי רב, ופעמים אף סמיכה על הנס ממש.

2 שאלות יש לי:

1.האם יש מקומות שלאור מצבם היום מותר / חייבים לפנותם מסיבות כלשהן? (אם אפשר הייתי רוצה לדעת גם את המורות לכך)

2.האם יש עניין לאנשים שאינם תושבי יש"ע להימנע מנסיעה לנקומות כאלה משום "ונשמרתם"?

חשוב לי לציין שאני מלאת הערכה לאחינו גיבורי התהילה תושבי יש"ע והכל נובע מתוך רצון לברר ולא חלילה רצון להחליש...

בציפיה לישועה

אפרת.

תשובה

כולנו במצב של מלחמה. ומנוסה ונסיגה של מקום אחד או אדם אחד עלולים להחליש את כולם, ולחזק את אויבינו ולגרום להתפתחות המלחמה והתחזקותה, וממילא לאבדות חלילה גדולות יותר. במלחמה צריך להלחם במסירות והקרבה, וזו הדרך היחידה למיעוט קורבנות ולהצלחה.
לכן נדמה שראוי אפילו לא לשאול שאלות כאלה, אלא להתחזק באמונתנו ובכוחנו, וככל שכח עמידתנו יהיה חזק יותר כן נצחוננו יהיה קרוב יותר.
לא ניתן לחולשה לנצח.
אנשי היישובים הם כח העמידה שלנו. במסירות נפשם הם מהווים תשובה למסירות הנפש של אויבינו, שמקורה ברוע וברשע. צריך רק לחזק. לחזק ולהתחזק!