אדם שאכל באמצע צום האם צריך להשלים בפעם אחרת

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 20/07/03 02:52 כ בתמוז התשסג

שאלה

לרב צבי שלום רב!

ידוע לי כי אדם שאכל בשוגג ב-יז' בתמוז ממשיך לצום.

משום מה זכור לי כי ישנה דעה האומרת כי אדם זה יכול להפסיק את הצום ולקבוע יום אחר לצום בו. האם נכון הוא? אודה עבור מקור, כדי שאוכל לעיין בסוגיה.

תודה מראש ויש"כ.

תשובה

שמעון שלום מה שלומך, דרישת שלום לאבא.
לגבי השאלה: עיין בשו"ע תקסח', א' זה לשונו: "נדר להתענות יום זה ושכח ואכל משלים תעניתו והוא הדין אם היה תענית חלום או שהיה תענית צבור או שהיה יום ידוע לו להתענות ביום שמת בו אביו או רבו. אבל אם נדר להתענות יום אחד או שני ימים וכשהתחיל להתענות שכח ואכל כזית, אבד תעניתו וחייב לצום יום אחר.
כמו-כן עיין במשנה ברורה על סעיף זה אות קטנה ח'.
בברכת "יגדיל תורה ויאדיר"
צבי קוסטינר.