אבל - חותונה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 27/08/08 10:43 כו באב התשסח

שאלה

אני בשנת אבל לאימי

א) האם אני יכול לברר אחת משבע ברכות בחופה לחתונה של בת דודה שלי.

ב )האם מותר לנו , לאשתי ,לארגן שבע ברכות אצלנו בבית?

בכבוד רב

אלי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

1. ליוצאי אשכנז, יש להחמיר ולא להיות כלל בחופה. ואם אינו מהמחמירים בזה, מותר לברך ברכה בחופה, אך לא יישאר לסעודה. ובלבד שהוא כבר לאחר שלשים (רמ"א יו"ד שצ"א ג´)
2. לא יעשו סעודה בביתם. (רמ"א יו"ד שצ"א ב.)

תזכו לראות בנחמת ציון וירושלים במהרה, ולבנות כל חורבותיה.

בברכה

עידו רוט

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן