תשעת הימים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 27/07/20 14:05 ו באב התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני נשואה לבחור ממוצא אשכנזי (אבא שלו עלה מרוסיה בשנות השמונים), המשפחה שלו לא דתיים אולם אבא שלו החל בשנים האחרונות להקפיד מאוד על שמירת הלכות ושבת.

אין אצלהם מנהג לגבי אכילת בשר בתשעת הימים ובעלי לא מרגיש צורך להתחיל במנהג כזה עכשיו. אני לא יודעת כיצד לנהוג? האם עליי לבשל בשרי לבעלי בלבד ובשביל שאר בני הבית לא?

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

גם הספרדים וגם האשכנזים, נהגו לא לאכול בשר בתשעת הימים. על כן, לכתחילה עליכם להקפיד בכך גם אם בבית בעלך, לא נהגו כן.

אם בעלך לא מקבל את המנהג הנ"ל, מותר לך לבשל בשבילו א. משום שלום בית.

ב. משום שיש חלק מיהדות תימן, הנוהגת איסור אכילת בשר רק בערב תשעה באב.

ברכה והצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן