תשעת הימים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/08/19 13:44 כט בתמוז התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום, שבוע שעבר קניתי מכנס חדש לצורך העבודה בה אני עובדת האם מותר לי ללבוש אותו בתשעת הימים? (אין לי כל הנאה מהקניה זה היה לצורך העבודה בלבד) ושאלה נוספת שרציתי לשאול היא האם מותר ללבוש בגדים בצבע שחור בשבת שחל בה ראש חודש? כמו השבת הקרובה לדוגמא

תודה רבה

תשובה

שלום.

א. לא הבנתי - כבר לבשת את הבגד? אם כן, אז אפשר ללבוש אותו בתשעת הימים. אם לא, אז לא מחדשים בגד בימים אלו. (אם את חייבת אותו לצורכי העבודה, תכתבי שוב ואענה לך)

ב. ראש חודש השנה חל ביום שישי. לא בשבת.

בשבת לובשים בגדים שמתאימים לשבת. יש גם בגדים שחורים שמתאימים לשבת, ואין איסור ללבוש צבע כזה