תשעה באב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/07/19 11:27 טו בתמוז התשעט

שאלה

שלום,ברצוני לשאול משהו חשוב

לוחם שקיבל חופש שבוע מהצבא אחרי שמונה חודשים שלא היה לו זמן לכלום קיבל רגילה של שבוע על ימי תשעה באב וכבר סגר חופשתו כי גם אין לו זמן אחר לקבוע זאת מה עליו לעשות אם כך??

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשרי הצבא שיש לו חיילים ששואלים שאלות כאלו. הזוכרים את החרבן ויודעים את התקומה.

באופן כללי אין לבטל את חמשת אסורי היום (אכילה, שתיה, נעילת הסנדל. רחיצה ותשמיש המטה) למרות שהשנה הוא צום נדחה אין להקל בדברים אלו. אמנם אפשר לחשוב להקל בגלל הסיטואציה שאתה נמצא בה ובגלל הצום הדחוי, כגון: נסיעה ממקום למקום למרות שיש בכך הסחת דעת מהאבלות). אם תפרט יותר את מה שתכננת לרגילה, אפשר לענות ביתר פרוט.

צום החמישי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ