תשןבה על גזל מול רשעים וגזל שלא זוכרים מאיפה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 14/10/20 18:51 כו בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב ותודה על העזרה וזמנך היקר

הנני בעלת תשובה ועניין הגזל מן הסתם מטריד מאד

ישנם אנשים או מצבים שבהם אני זוכרת שנעשה גזל (כגון שיחת טלפון על חשבון מקום עבודה, לקיחת דפים ועטים ממקום עבודה, לינה בדירה של אישה שלא רצתה בכך, אך הבן שלה נתן לי להיכנס וללון שם, הורדות תוכנות וסרטים ומוסיקה חינם מהאינטרנט ועוד ועוד מקומות שאין סיכוי בכלל לזכור...)

השאלה היא כזו, מה קורה כאשר מדובר בגזל מול אנשים רעים ורשעים ממש, שאם עכשיו אתקשר למשל לאותה אישה ואומר לה שאני חשה רע שלנתי בביתה למורת רוחה, הדבר יביא לויכוח ולשון הרע וגידופים...

או מקום העבודה שממנו לקחתי והבוס שם היה רשע גמור, אם אתקשר עכשיו הדבר יגרור מצב מאד בעייתי, מה שנקרא להוסיף חטא על חטא...

ומה עם כל שאר המקומות שאינני בכלל יודעת אם גזלתי וכמה, הרי זה יכול להגיע לסכומים גדולים...

איך מתמודדים עם המצב הזה?

תודה על עזרתך

תבורך מפי עליון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

כל המקומות שזה יכול לעורר רוגז תעריכי כמה את חייבת ותשאירי במעטפה בעילום שם תכתבי שפעם עבדת שם ואת חושבת שאת חייבת כסף.

בספק המוציא מחברו עליו הראיה ואת פטורה ורק לפנים משורת הדין את יכוה להחזיר. אם את בטוחה שזה סכום גדול זה לא משנה אם את חייבת אז יש חובה להשיב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן