תשלום עבור חבילה מהאינטרנט

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/02/20 20:51 יח בשבט התשפ

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אני נוהג להזמין חבילות מהאינטרנט ולאחרונה יש עיכובים משמעותיים בקבלת החבילה. האתרים בהם אני נוהג להזמין נותנים זמן משוער של כ60 יום ואף יותר לקבלת החבילה, במידה ולא הגיעה לאחר התאריך המשוער אני מקבל החזר כספי (כמובן זהו התנאי רכישה וההסכם בין האתר למוכר). לאחרונה המון חבילות מתעכבות וחלקן באופן משמעותי עד שחלקן הופכות עבורי ללא רלוונטיות כבר כמו נגיד מתנות יום הולדת וכו...

עד לפני כמה חודשים הייתי משתדל להחזיר לכל מוכר את כספו גם לאחר מכן אבל פה יש עניין של הפסד עבורי גם מבחינה שזה לא רלוונטי כבר המוצר וגם מבחינת כמות של חבילות שמצטברות לי לסכום לא מבוטל של כמה חודשים של הזמנות שפתאום מגיעות ומכבידות עלי כלכלית.

השאלה שלי במידה ועבר התאריך המשוער להגעת החבילה ואני לא מחזיר למוכרים את הכסף האם זה נחשב גזל?

תודה מראש

תשובה

שלום

לאחר שישים יום, שלח להם הודעה ובה אתה מבטל את ההזמנה ומבקש את כספך חזרה. ולאחר שישיבו את כספך כפי החוזה, אם תקבל את החבילה בכל זאת בדואר מאוחר יותר, אינך חייב להשיבה, שזהו כאבידת נכרי. אך יש בזה קידוש השם להשיבה.

הנסיון המפורסם מורה, שהם מוותרים על החבילה ואומרים להשאירה כבר אצליך.

כל טוב