הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/07/18 11:41 א באב התשעח

שאלה

היי כבוד הרב יש לי שאלה: רשום בשערי תשובה ברבנו יונה שמי שעובר על חילול השם במזיד לא יכול לחזור בתשובה הוא אמר שאפילו לא מתכפר במיתה ואני לא יודע מה עושים אני לא זוכר מה עשיתי בעבר אני בעל תשובה ויצר הרע משגע אותי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

דווקא בגלל שאתה בעל תשובה כנראה לא עברת על חילול ד'.

יש שתי דרכים עיקריות בחילול ד':

1. כל העובר מדעתו – בלא אונס – על אחת מכל מצוות האמורות בתורה בשאט בנפש להכעיס, הרי זה מחלל את השם.

2. אדם גדול וחשוב, שמתנהג בדרך לא נאותה.

שתי אפשרויות אלו לא קשורות אליך :

1. אתה לא עברת מדעתך על מצוות התורה מפני שלפני שחזרת בתשובה לא היתה לך הבנה אמתית בתורה.

2. לפני שחזרת בתשובה בוודאי לא נחשבת לאיש תורה חשוב.

לכל עבירה יש תיקון על ידי תשובה. מה שאומרים שכאילו אין תשובה על חילול ד' הכוונה היא שתשובה לא מספיקה כדי להביא תיקון מלא - אבל גם על חילול ד' יש תשובה ותיקון חלקי.

אתה כבר עשית תשובה ותיקון גדול לאפשרות שעברת על חילול ד':

א. הדאגה שלך, המחשבה שמא חיללת שם שמים.

ב. הצער והחרטה שלך

ג. קבלה נחרצת לעתיד - החלטה ברורה שאתה לעולם לא תעבור על לחילול ד' חו"ח

לכן אתה לא צריך לעסוק עוד בעבר אלא להתבונן אל העתיד - להרבות בתורה ומעשים טובים ולדעת שהקב"ה אוהב מאוד את בעלי התשובה. כל מה שעשו בתקופה שקדמה לתשובתם הופך לזכותם כפי שנאמר על העושה תשובה מאהבה שזדונות נחשבים לו כזכויות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן