תשובה על שבועות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/06/18 18:51 ז בתמוז התשעח

שאלה

היי כבוד הרב: יש לי שאלה פעם הייתי נשבע מלא שבועות לפני שחזרתי בתשובה לא הבנתי תגודל המשמעות הבעיה שעשיתי תדברים אחרי שנשבעתי כאילו הפרתי שבועה הרבה פעמים ואני לא יודע מה לעשות למשל: אמרתי פעם אם אני אעשה עוד פעם את העוון הזה אז ששערי התשובה ננעלו זה שאומר ששערי תשובה ננעלו? כי עשיתי תעוון אחר השבועה זה ממש מדכא אותי כי אני בעל תשובה ולא הבנתי את פשט החומרה ואני לעולם לא אשבע יותר.

תשובה

שלום

טוב שעשית תשובה על עצם שבועות העבר שלא קויימו.

כל שבועה ונדר שאתה זוכר עשה לו התרה בפני ג אנשים שאחד מהם מבין כראוי כיצד מתירים.

שאר השבועות והנדרים הנשכחים, עשה להם התרה כללית בנוסח של ימים נוראים.

אינך יכול לשנות מהלכי שמים בענייני שערים. אך לא היית צריך להשבע.

כל טוב