תשובה על עוונות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/02/20 17:55 כט בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

אדם שביצע עוונות שדינם - כרת

בזמן חזרתו בתשובה מלאה ואמיתית וכנה , האם נמחלים לו עוונותיו?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין חטא שאין עליו תשובה, וכפי שכתב הרמב"ם שאפילו על עברות שאין להם תשובה יש להם תשובה, אבל הכל תלוי במעשה האדם כעת. דהיינו אם במקום שנכשל הוא מתקן ועוזר לאחרים לתקן, מטיב לזולת בצדקה וחסד, ברור שהקב"ה אומר אני דן את האדם לפי מהותו, וכעת הוא מוסיף טובה לעולם, אשריו ואשרי חלקו.

עשה טוב וראה חיים

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן