תרומות ומעשרות - ירקות ממקומות שנים, להרטיב את הירקות, נוסך- עני במקום שני

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/10/20 11:22 י בחשון התשפא

שאלה

בס"ד

שלום,

1. הוריי קונים ירקות ממקום דמוי שוק שלא מפרישים בו תרומות ומעשרות, ואני מפריש. חשבתי שיכולה להיות בעיה, לדוגמא אני לוקח 20 תפוזים שאולי 10 הגיעו ממקום אחד שכן מפרישים בו תרומות ומעשרות ו10 הגיעו ממקום שלא מפרישים בו, ואז נגיד שיצא שהפרשתי תרומות ומעשרות מתפוז שהוא כבר מעושר על תפוזים מהמקום השני, אז זה בעיה לא?, אבל מצד שני אני לא יכול להפריש מכל תפוז בנפרד. מה אפשר לעשות?

2 השנה (תשפ"א) זה מעשר עני אז בנוסך אומרים:

"הרי הם מעשר שני ואם צריך להפריש מעשר עני הרי הם מעשר עני" (כמו כל שנה) או,

"הרי הם מעשר עני ואם צריך להפריש מעשר שני הרי הם מעשר שני"?

3. חייב להרטיב את כל הפירות כשמפרישים תרומות ומעשרות? (כי זה יותר מאמץ, והם גם נרקבים יותר מהר)?

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. כל הפירות היום בשוק הם דמאי, מכיוון שרוב הסחורה עוברת בתי אריזה ומרכזי מזון ושם הם מעושרים. יתכן שיש גם פירות שמגיעים מאיכרים ישירות אבל זה מיעוט שבמיעוט הפירות, אלא א"כ זה שוק איכרים וכדו'. על כן באופן רגיל הפירות דמאי. ובמקרה כזה יש חזקה שכל מה שמגיע בארגז אחד או בסטה אחת הכל ממקום אחד, ואפשר להפריש מאחד על השני.

ב. אומרים כמו כל שנה, הרי הם מעשר שני ואם צריך מעשר עני הרי הם מע"ע.

ג. עדיף לקחת את פירות הטבל ולהרטיב אותם בידים רטובות (לא חייבים זרם מים) ולאחר ההפרשה ינגבם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן